Slot reëel: "Om aan te nemen dat ze dat verspelen is nogal wat"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Aankomende zondag staat de topper in de Eredivisie PSV-Feyenoord op het programma. Nummer één PSV staat tien punten voor op nummer twee Feyenoord, dat nog altijd de achtervolging probeert vast te houden. In gesprek met de NOS blikt Feyenoord-trainer Arne Slot vooruit.

Wil Feyenoord nog de illusie hebben om op te gaan voor het kampioenschap, moet en zou er gewonnen worden aankomende zondag. Daarmee zou het gat worden verkleind tot zeven punten, wat nog altijd een flink gat is. "Nou, om aan te nemen dat ze met nog elf wedstrijden te gaan tien punten weg gaan geven, is nogal wat. Maar ja, zoals dat altijd zo mooi klinkt: zolang de kans er is, zullen wij erin geloven", stelt Slot.

"Een club als Feyenoord wil elke wedstrijd winnen", gaat de trainer verder, die zijn focus meer heeft gelegd op het veilig stellen van plek twee. "Maar met tien punten verschil ben ik niet bezig met het kampioenschap. We zijn vooral bezig met punten blijven sprokkelen, zodat in elk geval onze voorsprong richting plek drie intact blijft."

Feyenoord en PSV troffen elkaar al drie keer dit seizoen, voor de beker, de competitie en de Johan Cruijff Schaal. Slot: "Maar het was wel drie keer thuis voor ons. Dat in ogenschouw nemende wordt het dus een zware wedstrijd. Maar ik denk dat geen enkele ploeg in Nederland denkt: PSV-uit, dat wordt een makkie. Iedereen kent de kracht van PSV. Ze hebben in een heel kalenderjaar, en langer, maar één keer van een Nederlandse club verloren. En dat was bij ons, in een zeer gelijkgaande wedstrijd", verwijst Slot naar de bekerzege in januari. "We zullen nu moeten bewijzen dat we ook in een uitwedstrijd gelijke tred met ze kunnen houden."

Lees meer:
0 reacties