Slot: "PSV heeft de landskampioen van vorig jaar geïmiteerd"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot was afgelopen maandagavond te gast bij het programma Rondo. Het gat tussen zijn ploeg Feyenoord en koploper PSV is opgelopen tot tien punten, hetgeen niet meer in te halen lijkt dit seizoen.

De oefenmeester ziet in dat er wat moet veranderen bij Feyenoord: "Ik denk dat de rek er bij ons wel uit is om spelers beter te maken. Nu moeten er ook wel spelers bijkomen die ofwel A-international zijn van een serieus land en die ons echt aan de bovenkant gaan versterken. Vorig jaar werden wij eerste. Het is mijn perceptie dat PSV een trainer heeft aangetrokken die eenzelfde manier van spelen voorstaat als Feyenoord deed, dus die hebben de kampioen van vorig jaar (Feyenoord) geïmiteerd. Als wij nou de huidige kampioen willen imiteren, moeten we dus ook spelers halen van FC Barcelona, Napoli of spelers als Jerdy Schouten, die A-international is."

Hij heeft het over de te maken groei. "Je weet dat de weerstand alleen maar groter wordt, ze kennen je, ze willen nog liever van je winnen", zei hij over het jaar als landskampioen. "Als je dan door wil groeien en je hebt ook nog eens een concurrent die wel flink geïnvesteerd heeft, dan kan het niet dat je selectie nog niet op orde is en je de eerste twee wedstrijden gelijk speelt."

Lees meer:
0 reacties