Slot: "Dat is de allerbelangrijkste les voor ons voor vandaag"

Arne Slot geeft aanwijzingen
Arne Slot geeft aanwijzingen Foto: © Pro Shots

Arne Slot baalt van de nederlaag van zijn Feyenoord tegen PSV. Hij zag positieve punten bij zijn ploeg, maar vond het team te slap verdedigen bij standaardsituaties.

"Ik vond dat we heel goed begonnen", aldus Slot tegen ESPN. "Dat we heel goed de ruimtes vonden en de juiste mensen aan de bal kregen. Toen draaide PSV het om, om wat meer op het middenveld man op man te gaan spelen. Ik denk dat we dat niet snel genoeg herkenden. Dat we dan dus net even andere keuzes moeten maken."

Ondanks dat de 4-3 uit een onterechte corner viel stoort Slot zich aan de tegengoal. "Alleen vervolgens is het dan nog steeds maar een corner. We hebben best wat corners tegen gehad, dat is ook de situatie. En je weet dat als je tegen PSV moet dat ze sterk zijn in twee dingen, de counter en de standaardsituatie. Als je dan twee goals tegen krijgt uit een standaardsituatie dan is dat over het algemeen te veel uit bij PSV. En dat is ook gebleken."

Slot is echter niet geheel ontevreden. "Het is ook denk ik heel goed voor die jongens om te merken dat ze, in een topwedstrijd als deze waar ook enorm veel emotie in het stadion zat, dat ze hele grote fases heel goed op de been kunnen blijven, dat ze heel goed kunnen voetballen. Maar de kunst is nu ook nog op een moment dat de tegenstander iets anders gaat doen, het heel snel te herkennen, en daar ook een antwoord op te hebben. In combinatie, dat is denk ik de allerbelangrijkste les voor ons voor vandaag, dat je in topwedstrijden het niet kunt veroorloven om twee corners tegen te krijgen", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand