Sjoerd Mossou ziet: "Dat misverstand hoort een beetje bij PSV"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

PSV werd woensdagavond uit de Champions League geknikkerd door Borussia Dortmund. Na afloop van de uitschakeling overheerste de trots bij aanvoerder Luuk de Jong, maar toch heeft journalist Sjoerd Mossou zich geërgerd aan het feit dat niet de Eindhovenaren doorgaan in de Champions League, maar Borussia Dortmund.

"PSV deed me aan ‘De Film van Ome Willem’ denken", schrijft Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Edwin Rutten loopt vrolijk fluitend op een bananenschil af. Alle kinderen in de zaal zien het gebeuren, we gillen en we krijsen dat Ome Willem uit moet kijken - ‘pas nou toch op, Ome Willem!!’ - maar achteloos loopt Ome Willem zijn eigen ondergang tegemoet."

"Het misverstand is vaak dat het een beetje bij PSV hoort: geen stress", gaat de journalist verder. "Heel graag willen winnen, maar dan wel binnen de cliché-kaders van een soort (komt-ie) typisch Oost-Brabantse gemoedelijkheid. Dat is niet zo. Al sinds Kees Rijvers is PSV vrijwel altijd een club van winnaars geweest, van slechte verliezers, van wolven in schaapskleding die je desnoods lachend doormidden schoppen."

"Søren Lerby, Mark van Bommel, Ruud van Nistelrooij: zacht van buiten, hard van binnen. PSV werd sinds de jaren 70 juist een topclub door nooit helemaal tevreden te zijn, door méér te eisen dan anderen. Na afloop overheerste woensdag het gevoel dat het ‘jammer’ was, het was een gezellige dag geweest in Dortmund, volgende keer beter, en we moesten vooral niet vergeten wat er allemaal wél goed ging. Daarin zat hem exact het probleem", aldus Mossou.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand