Sjoerd Mossou: "Zelfs bij PSV is hij niet bij iedereen populair"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

PSV heeft een rijke historie achter zich met diverse Europese topspelers. Mark van Bommel mag ook onder die titel benoemd worden zo weet ook Sjoerd Mossou. De journalist belicht echter ook een andere kant dan alleen de voetballer.

"Kampioenschappen met PSV en Bayern München, grote successen, de WK-finale van 2010, irritante overtredingen, mekkeren tegen de scheidsrechter", vertelt Mossou in het item Panenka van het Algemeen Dagblad. "Hij is een man die het bloed onder je nagels vandaan haalt. Zelfs bij PSV is hij niet bij iedereen even populair, dat maakt Mark van Bommel een schitterend karakter in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal."

Mossou denkt dat bij PSV iedereen dacht dat Van Bommel de perfecte trainer was. "Maar hij wilde iedereen zó kort op de huid zitten, dat mensen er gek van werden. Daar moet hij wel van geleerd hebben, want bij Antwerp heeft hij een historische prestatie neergezet. Ik hoop ook echt dat hij nog een geweldige trainerscarrière krijgt en dat hij over een paar jaar trainer wordt van Bayern München of AC Milan."

Daarnaast zag de journalist hoe opvallend goed het klikt tussen Zlatan Ibrahimovic en de voormalig PSV'er. "Dat is ook typisch Van Bommel. Mensen gaan uiteindelijk inzien: hij is misschien een lul, maar wel een geweldige lul om in m'n team te hebben", aldus Mossou.

Lees meer:
0 reacties