Sjoerd Mossou verbaasd over PSV: "Waar was de ontgoocheling?"

Mats Hummels in duel met een aantal PSV'ers
Mats Hummels in duel met een aantal PSV'ers Foto: © Pro Shots

PSV ging afgelopen week ten onder op bezoek bij Borussia Dortmund. Sjoerd Mossou kon zich er echter niet aan onttrekken dat hij de reacties bij PSV wel erg mild vond na afloop.

Dat schrijft de journalist in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Toch zag het er heel gek uit, vond ik, dit verkapte kampioensfeestje in Nordrhein-Westfalen. Waar was de ontgoocheling? Waar was de bittere woede? Waar was het ongeloof na het missen van een kans uit duizenden? Joey Veerman had meteen na afloop wat scherpe teksten, zoals meestal, trainer Peter Bosz stak grootmoedig de hand in eigen boezem, maar de algemene teneur liet zich ongeveer samenvatten met een bijna-vergeten regionale reclameslogan: ‘Zo. Nu eerst een Bavaria.’"

Mossou kan het gevoel dan ook niet verkroppen dat PSV er veel meer uit had moeten halen. "Een gevoel van trots overheerste bij veel PSV’ers, blijkbaar. Niet per se onbegrijpelijk misschien: voor het eerst in jaren overwinterde PSV dit seizoen weer eens in de Champions League. Bijna wekelijks voetbalt dit elftal schitterend bovendien, dus wat zeurden we nou?"

"In Amsterdam zouden ze een moord voor doen voor zoveel weelde", vervolgt hij. "Maar toch. Als trouwe niet-PSV'er had ik me voor de televisie zojuist negentig minuten op zitten vreten. De onvoorstelbare janboel in het eerste halfuur, de zweem van vrijblijvendheid na rust, dat doe-maar-een-dotje-voetbal van Hirving Lozano, de zo modale tegenstand van godbetert Niklas Süle & co: als kijkspel had het stilaan iets ondraaglijks."

Lees meer:
0 reacties