Simons na basisdebuut bij Oranje: "Je verwacht een mooie avond"

Antoine Griezmann en Xavi Simons vechten om de bal
Antoine Griezmann en Xavi Simons vechten om de bal Foto: © Pro Shots

Xavi Simons stond vrijdagavond voor het eerst in de basis van Oranje, maar zal de wedstrijd snel willen vergeten. Hij en zijn ploeggenoten verloren met 4-0 van Frankrijk.

"Je verwacht een mooie avond, maar nu is het doorgaan naar de volgende", zegt Simons bij de NOS. "We wisten dat Frankrijk sterk is in zulke situaties, ze hebben veel snelheid en maken het af. Dat moet sowieso beter. Die eerste goal viel snel, maar dan moet je omschakelen omdat er nog een wedstrijd te spelen is."

Ook de tweede treffer viel al binnen tien minuten. "Iedereen heeft het niveau van het Nederlands elftal, maar dit moet beter. Iedereen moet naar zichzelf kijken. We zullen met de trainer bespreken wat er beter moet gaan, dan moeten we er maandag weer staan."

Vijf spelers van Oranje moesten ziek naar huis en ook Frenkie de Jong ontbrak door een blessure. Simons wil dat niet als excuus gebruiken. "Het is teleurstellend dat de jongens ziek worden, maar ook dan moet je presteren. Frankrijk is een goede tegenstander en heeft de WK-finale gespeeld. Ik vind het geen excuus."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand