Simons: "Had een goede relatie met hem bij PSV, jammer dat hij weg is"

Xavi Simons scoort
Xavi Simons scoort Foto: © Pro Shots

Xavi Simons is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke waarde van PSV. De talentvolle voetballer kwam deze zomer transfervrij over van PSG en tekende voor meerdere seizoenen in Eindhoven. En dat lijkt een schot in de roos van de club.

"John heeft het hele project uitgelegd en de trainer (Ruud van Nistelrooij, red.) ook", vertelt Simons voor de camera van het Eindhovens Dagblad. "Met John had ik een goede relatie bij PSV en het is jammer dat hij weg is. Ik hoop dat het een mooi seizoen kan worden desondanks.

"Liever heb je dat het niet eerst in de media komt en dat de club het kan vertellen, maar uiteindelijk hadden wij onze focus op de wedstrijd tegen Feyenoord", gaat de talentvolle aanvallende middenvelder verder. "Voor mij was het nu tijd om zelf door te zetten, na mijn periode bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain."

Simons speelde in de jeugd van FC Barcelona en PSG en speelde zich al snel in de basis bij PSV. "In Barcelona heb ik me bij een van de beste jeugdopleidingen ter wereld mezelf mogen ontwikkelen. Daarna heb ik in Parijs elke dag dingen geleerd en met de beste spelers ter wereld mogen trainen. Nu gaat het bij PSV vrij snel en zoiets kan ook in voetbal. Ik wil stappen maken en hoop dat ik zo door kan gaan."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand