Silva: "Dat was een hele belangrijke reden om naar PSV te komen"

Fabio Silva namens PSV
Fabio Silva namens PSV Foto: © Orange Pictures

Fábio Silva liet al op jonge leeftijd Portugal achter zich voor Engeland, werd uitgeleend aan een club in België en speelt momenteel namens PSV in de Nederlandse Eredivisie. Ruud van Nistelrooij had een groot aandeel in de overstap van Silva naar PSV.

De Portugees wilde namelijk maar wat graag samenwerken met de huidig PSV-trainer en voormalig topspits van PSV, Manchester United en Real Madrid. "Dat was een hele belangrijke reden voor mij om naar PSV te gaan", licht Silva toe in Voetbal International. "Ook om de club, want ik ben ambitieus. PSV is een topclub, we spelen om de titel en we kunnen de beker nog winnen.

"Maar voor mij als spits is het natuurlijk fantastisch om met Van Nistelrooij te werken", gaat Silva verder. "Hij was één van de beste spitsen ter wereld. Dus probeer ik al zijn kennis op te zuigen. Als ik na trainingen op het veld blijf om af te werken, kan ik hem vragen hoe ik dingen kan verbeteren. Hoe moet ik staan, wat is de beste loopacties om goed in scoringspositie te komen, hoe raak ik de bal en wat is dan de stand van mijn lichaam?"

"Dat zijn allemaal belangrijke details waar we het over hebben. Met beelden erbij, daar word ik beter van. Ook om met Luuk (de Jong) te trainen en te spelen, helpt me natuurlijk. Luuk heeft veel ervaring en geeft me als aanvoerder goed advies. Om met twee van zulke spitsen te werken, maakt mij een hele gelukkige voetballer", aldus de aanvaller.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand