Sierd de Vos wil oud-PSV'er volgen: "Zijn broer zat acht jaar vast"

Sierd de Vos
Sierd de Vos Foto: © Pro Shots

Sierd de Vos is natuurlijk bekend door zijn kleurrijke manier van commentaar geven bij diverse wedstrijden, maar vroeger deed hij ook andere dingen in de voetbaljournalistiek. Zo maakte hij diverse reportages van Nederlandse voetballers in het buitenland.

"Vroeger ging je met een cameraman naar een wedstrijd en sprak je met een speler voor of na de wedstrijd af", vertelt De Vos in Kick 't Met van Ziggo Sport. "Je zat dan bij de speler thuis, dat is het mooiste wat er is. Ik zou wel eens met Memphis twee dagen op stap willen, dat lijkt mij heel bijzonder. Memphis doet al zo'n elf jaar mee in de top, maar er is eigenlijk niet heel veel van bekend. Ik hoorde een week geleden dat zijn broer acht jaar in de gevangenis had gezeten. Dit is echt een hele bijzondere speler."

De Vos weet echter ook dat de tijden in de sportjournalistiek zijn veranderd en dat het tegenwoordig een stuk moeilijker is om voetballers te volgen. "Memphis is wel heel aardig en spontaan. Hij is helemaal zichzelf, maar het is tegenwoordig heel erg moeilijk, want het voetbal is heel erg onpersoonlijk geworden. Als een speler geen zin heeft, hoeft hij niet meer te komen."

Lees meer:
0 reacties