Shurandy Sambo blikt terug: "Daardoor ben ik twee jaar kwijtgeraakt"

Shurandy Sambo maakte een sterk seizoen door op huurbasis bij Sparta en keert, normaal gesproken, na zijn vakantie terug bij PSV. Ondanks zijn nog jonge leeftijd, heeft de vleugelverdediger al te maken gehad met twee zware knieblessures. Deze blessures hielden hem lang aan de kant.

"Verder heb ik niet veel blessures gehad, maar door die twee kruisbandblessures ben ik twee jaar kwijtgeraakt", vertelt Sambo voor de camera van Voetbal International. "Mentaal is dat heftig, want je moet echt elke dag gas geven. Ik trainde zes dagen per week en had één dag vrij. Na de eerste keer vond ik dat moeilijker dan de tweede keer."

"Bij de tweede keer had ik de gegevens van de eerste keer nog", gaat de vleugelverdediger van PSV verder. "Dan maakte ik er een competitie van voor mezelf, zo van: na week één moet deze cijfers hebben gehaald. De eerste keer had ik dat niet, dus ik ging op het tempo van negen tot twaalf maanden. En ik deed er twaalf maanden over."

"En dan zie je de jongens de eerste keer het veld opgaan, terwijl jij weet dat je niet mag. Dat deed wel iets met me. Maar daardoor ga je ook harder trainen. Het is stapje voor stapje en wanneer die tijd dan daar is, dan geniet je en voel je je vrij", aldus Sambo.

Lees meer:
0 reacties