Sergiño Dest: "Toen kreeg ik opeens zo'n goed gevoel bij PSV"

Sergiño Dest op het trainingskamp in Estepona
Sergiño Dest op het trainingskamp in Estepona Foto: © Pro Shots

Sergiño Dest kwam in de zomer van 2023 weer terug naar de Nederlandse Eredivisie. De vleugelverdediger koos voor een verhuurperiode bij PSV, al was een terugkeer naar Nederland niet meteen de eerste keuze van Dest.

"Afgelopen zomer had ik niet de intentie om terug naar Nederland te gaan. Maar toen PSV zich meldde, kreeg ik opeens zo’n goed gevoel bij de club. Een stap die ik nodig had in mijn carrière", vertelt Dest aan ELF Voetbal. "Dat blijkt nu inderdaad. Ik speel veel, laat mijn niveau zien, zodat ik op termijn weer een nieuwe stap kan maken."

Daarnaast is Dest blij met de samenwerking met trainer Peter Bosz. "Een trainer die de spelers vrijheid geeft. Iemand onder wie je creatief mag zijn. Beter dan een trainer onder wie je precies moet uitvoeren wat hij zegt. Die je als een robot ziet. Iemand die je wisselt of op de bank houdt, omdat je niet doet wat hij zegt. Ik ben juist een speler die vrijheid nodig heeft."

"Ik ben aanvallend ingesteld. Als ik mag opkomen, kom ik het best tot mijn recht. Vroeger was ik jeugdiger. Nu speel ik solide. Keer op keer. Ik ben 'vaster' in de dingen die ik op het veld doe. Kijk maar eens naar de acties die ik achterin maak. Ik loop daar nu minder te dribbelen", aldus Dest.

Lees meer:
0 reacties