Sergino Dest gratis naar PSV: hoe is dit de Eindhovenaren gelukt?

Sergino Dest bij de huldiging van PSV
Sergino Dest bij de huldiging van PSV Foto: © BSR Agency

PSV hoeft niks te betalen voor de komst van Sergino Dest. Maar niks is écht voor niks in deze wereld. Aan de 'transfer' zitten bepaalde voorwaarden verbonden.

PSV wilde geen elf miljoen neerleggen voor de back, zoals was afgesproken, maar: "PSV wilde wel een doorverkooppercentage met de Spanjaarden overeenkomen, in ruil voor een vrije overgang. Vermoedelijk bedraagt dat ongeveer twintig procent van een toekomstige transfersom", zo schrijft Rik Elfrink in het Brabants Dagblad.

De constructie is simpel: "Haalt PSV ooit nog twintig miljoen op voor Dest, dan krijgt Barcelona dus naar schatting zo’n vier miljoen euro. Daarmee is het aantrekken van Dest voor de Spanjaarden een flinke strop geworden, want hij kwam in 2020 voor zo’n 20 miljoen naar Catalonië."

Dat Dest niet meer op de loonlijst staat is voor FC Barcelona gunstig. "Barcelona moest voor 1 juli oneerbiedig gezegd ‘af’ van Dest om de spelerslijst te reduceren. PSV heeft tot dat moment gewacht en de aanbiedingen die Dest kreeg, waren niet interessanter dan die van de Eindhovense club. Het salaris van Dest wordt naar verwachting gewoon overgenomen. Daarna kon de leiding van PSV afgelopen weekend spijkers met koppen slaan."

Lees meer:
0 reacties