"Sef Vergoossen deed dat niet bij Gomes, dan is het meteen over"

Sef Vergoossen leidde PSV in 2008 als interim-trainer naar het kampioenschap. Eén van de uitblinkers was destijds Heurelho Gomes, al barstte even later de bom tussen de twee. Mart van den Heuvel kan zich dit nog goed herinneren.

"Guus Hiddink was misschien een iets mindere trainer, maar dat was een verschrikkelijk goede people manager", vertelt Van den Heuvel in de Rood Wit Podcast. "Hij wist ook, voordat hij een Braziliaan op zijn donder wilde geven, dat hij dat eerst in een kamertje apart moest doen. En dan daarna pas werd het in de kleedkamer gezegd."

"Als je dat niet deed, zoals Sef Vergoossen bij Gomes, dan is het in één keer over", gaat de teammanager verder. "Dan gaat het licht uit. Klaar. Dan ben je ze kwijt. Gomes heeft nog even bij het tweede getraind, maar aan het einde van het seizoen is hij weggegaan. Dat wilde hij eigenlijk niet, maar hij zei van: 'dat pik ik niet'. Guus ging eerst met die gasten zitten en dat doet Peter Bosz nu ook."

"Bosz zegt nu ook op vrijdag al aan de jongens hoe er gespeeld gaat worden. Dan zijn de wissels ook wel kwaad, maar na een nachtje slapen is dat ook weer iets makkelijker. Als je namelijk op de dag zelf denkt dat je wél speelt, dan is dat een stuk moeilijker", aldus Van den Heuvel.

Lees meer:
0 reacties