Schouten tegen FC Twente weer achterin? "Is een grote wedstrijd"

Jerdy Schouten tegen Ajax
Jerdy Schouten tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Peter Bosz sluit niet uit dat Jerdy Schouten tegen FC Twente weer in het centrum van de verdediging speelt. De trainer van PSV haalt het trucje dit seizoen vaak uit in de grote wedstrijden.

Omdat Andre Ramalho opbouwend minder sterk is, wordt de verdediger vaak geslachtofferd in grote wedstrijden. "Het is weer een grote wedstrijd", stelt Bosz in de Telegraaf over de wedstrijd tegen FC Twente. "André heeft ook grote wedstrijden gespeeld. Maar het komt voor, dat als wij denken dat we op een bepaalde manier de grootste kans hebben om van een bepaalde tegenstander te winnen, dat we met Jerdy schuiven."

Zo is het ook tegen de Tukkers een serieuze optie voor Bosz. "Je kijkt altijd naar jezelf, maar ook naar de tegenstander. In een aantal wedstrijden wil je onder hoge, agressieve druk uitvoetballen. Dat gaat makkelijker met Jerdy dan met André", legt de oefenmeester uit. "Dat is dan een reden om Jerdy daar neer te zetten. Dat vindt André niet fijn, want hij wil altijd alles spelen, zoals iedere voetballer. Het mooie van André is, dat als je hem de wedstijd erna nodig hebt, hij er altijd weer staat."

Lees meer:
0 reacties