Schouten reageert: "Er zijn er ook nog genoeg voor Feyenoord"

Michael Brouwer en Jerdy Schouten tijdens PSV - Heracles Almelo
Michael Brouwer en Jerdy Schouten tijdens PSV - Heracles Almelo Foto: © Pro Shots

Jerdy Schouten heeft het uitstekend naar zijn zin bij PSV. De middenvelder, die in het verleden nog bij Excelsior speelde, is met de club uit Eindhoven de koploper van de Eredivisie. De voorsprong op Feyenoord bedraagt - na de overwinning op Heracles Almelo - maar liefst 13 punten.

Schouten ontkent dat PSV na de winterstop minder in vorm is. "Dat wordt een beetje van buitenaf gecreëerd, vind ik. Het is wel zo dat het bij vlagen soms wat minder sprankelend is geweest. Maar je wint nog steeds heel veel", vertelt hij op de website van Telegraaf. "Wij hebben het ook zo goed gedaan in de eerste seizoenshelft dat de lat heel hoog ligt. Dat is ook goed. Dat moeten we ook voor onszelf zo willen, maar we moeten niet meegaan in die verhalen dat we in een dal zouden zitten. We zitten helemaal niet in een dal en staan er nog steeds heel goed voor", constateert Schouten.

De sterkhouder van PSV komt overigens zelf uit een Feyenoord-familie. "Ik kom uit Hellevoetsluis en daar zijn de meeste mensen inderdaad voor Feyenoord. Er zijn er nu wel een paar om in mijn familie en vriendenkring, maar er zijn er ook nog genoeg voor Feyenoord", lacht hij. "Maar bijvoorbeeld mijn ouders hopen natuurlijk dat ik met PSV kampioen word. Mijn vrienden zitten ook vaak in het stadion. Ik mag hopen voor ze dat ze willen dat ik win. Anders is het afgelopen met het kaartjes regelen...”, besluit Schouten met een grote glimlach.

Lees meer:
0 reacties