"Schouten oogt klaar voor concurrentiestrijd met gevestigde namen"

Jerdy Schouten bij Oranje
Jerdy Schouten bij Oranje Foto: © Orange Pictures

Het Nederlands elftal heeft gisteravond een prima signaal afgegeven door met 4-0 te winnen van Canada. In aanloop naar het EK analyseerde Maarten Wijffels in Tubantia de spelers van Oranje, waaronder Jerdy Schouten. 

"Op het middenveld en achterin grepen Jerdy Schouten, Micky van de Ven en Matthijs de Ligt de eerste oefenpot in de EK-campagne aan om zich te tonen", begint Wijffels. "Ze ogen klaar voor een serieuze concurrentiestrijd met andere, soms al meer gevestigde namen."

"Schouten was gisteren in de eerste helft de Oranjespeler met de meeste balveroveringen ver op de helft van de tegenstander: vier", gaat hij verder. "Nederland ging sowieso rusten met een op dit vlak opvallende statistiek. Tien balveroveringen in het aanvallende derde deel van het veld was het hoogste aantal bij een interland bij rust in tien jaar."

"Schouten zou ook samen met Frenkie de Jong en een box-to-box-middenvelder (Tijjani Reijnders of Georginio Wijnaldum) kunnen spelen", stelt de journalist. "In zo’n trio is hij dan de meest plaatsgebonden middenvelder. Iemand die - om het zo te zeggen - ‘op de winkel past’."

"Maandag tegen IJsland, in de tweede en laatste oefenpot, zal het middenveld worden gevormd door drie andere spelers: Reijnders, Teun Koopmeiners en Joey Veerman in de ‘Frenkie-rol’. Reijnders en Koopmeiners sluiten vandaag (vrijdag) bij de selectie aan", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties