Schouten krijgt lof: "Dat doet hij nu ook gewoon weer in Oranje"

Jerdy Schouten in Oranje
Jerdy Schouten in Oranje Foto: © Pro Shots

Jerdy Schouten ging in 2017 van ADO Den Haag naar Telstar. Bij die laatste club hadden ze meteen door hoeveel potentie hij had.

"De Chinese eigenaar Wang zei dat niemand een contract mocht tekenen", vertelt Piet Buter, destijds technisch directeur van Telstar, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wij wilden keeper Rody de Boer hebben van ADO. Maar de agent van Schouten vroeg ons ook eens naar zijn speler Jerdy Schouten te kijken."

"Op Wyscout was er nauwelijks iets van hem te vinden", vervolgt Buter zijn verhaal. Scouts van Telstar zagen Schouten invallen tijdens een bekerwedstrijd tegen Feyenoord. "Hij raakte drie ballen, maar we lieten hem toch meekomen met De Boer naar Telstar."

Wat de kwaliteiten van Schouten dan zijn? "Schouten bewaakt de balans, zeggen ze zo mooi. Maar het is echt zo", vertelt hij. "Hij staat precies daar bij een uitbraak van een tegenstander waardoor de bal vaak breed wordt gespeeld. Dan heeft hij hem vaak zelf niet eens geraakt, maar was hij wel enorm belangrijk. Bij Telstar moest hij aan de bak hoor. Maar hij liet zich meer en meer zien. Met simpel voetballen. Dat is moeilijker dan mensen denken. Dat doet hij nu ook gewoon weer in Oranje."

Lees meer:
0 reacties