Schouten kijkt uit naar 'geweldige' duels: "Dat staat buiten kijf"

Jerdy Schouten tegen Sevilla
Jerdy Schouten tegen Sevilla Foto: © Orange Pictures

Jerdy Schouten speelde in Italië al tegen grote clubs, maar bij Bologna speelde hij geen Europese wedstrijden. Inmiddels heeft hij bij PSV al de nodige serieuze krachtmetingen achter zijn naam staan. Deze week komt daar een nieuwe bij: Borussia Dortmund is de tegenstander in de Champions League.

"Nee, het is nog steeds geweldig", antwoordt Schouten als hij bij De Telegraaf de vraag krijgt of de Europese wedstrijden al een beetje normaal worden. "Dat was zeker ook de eerste keer zo in de voorronde van de Champions League tegen Rangers FC. Als je dan het stadion in komt en alles is versierd en je hoort die hymne, dan is dat kicken."

Nu wacht een tweeluik met Dortmund. "Ik kijk natuurlijk ook uit naar Die Gelbe Wand van Borussia Dortmund. De voetbalbeleving in Duitsland is mooi. Ik ben met mijn vader en de vriend van mijn zus wel eens naar Schalke 04-Werder Bremen geweest. Ik verwacht mooie wedstrijden. Het staat buiten kijf dat Dortmund een goed team heeft, maar als wij ons beste niveau kunnen aantikken, dan denk ik zeker dat wij een kans hebben.”

Voor Schouten is het ook een kans om weer een plek bij Oranje af te dwingen, als hij in het tweeluik een goede indruk maakt. "Het is natuurlijk een droom om een EK mee te maken. De concurrentie is groot, maar daar kan ik verder ook weinig aan doen. Het enige wat ik kan doen is zorgen dat ik mijn beste niveau laat zien bij PSV en hopen dat de bondscoach het goed genoeg vindt."

Lees meer:
0 reacties