Schouten kende lastige periode: "Het belemmerde me in mijn spel"

Jerdy Schouten tegen Ajax
Jerdy Schouten tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Jerdy Schouten kampte een aantal weken met een luchtweginfectie. De ziekte had invloed op zijn spel, bijvoorbeeld tegen Ajax. Dat erkent de middenvelder in gesprek met De Telegraaf.

"Nu gaat het gelukkig beter. Ik heb een antibioticakuur gevolgd en daardoor was het de afgelopen week sterk verbeterd. Het is niet optimaal als je niet goed kunt ademhalen", geeft Schouten aan. "Bijvoorbeeld tegen Ajax belemmerde het me in mijn spel en daarom moest ik ook gewisseld worden in de slotfase."

"Ik heb wel zoveel mogelijk doorgespeeld. Als de trainer het genoeg vindt dan sta ik er voor het team. Dat is hoe ik de sport beleef", maakt hij duidelijk. Tegen FC Volendam leek Schouten weer zichzelf en noteerde hij een bijzondere statistiek. Liefst 99 procent van zijn passes kwamen aan. "Ik kan er wel van genieten, dat haast elke bal was aangekomen, maar of dat nou 99 procent was, maakt me niet veel uit."

Hij vervolgt: "Ik ben eigenlijk niet zo bezig met dat soort statistieken. Het belangrijkste is voor mij met welk gevoel ik van het veld stap. Het gaat er ook nog om hoe een pass aankomt en daar was ik ook heel blij mee. Dat wordt dan weer niet uitgedrukt in zo’n statistiek", aldus Schouten, die naar PSV werd gehaald door trainer Peter Bosz.

De middenvelder is blij met de coach. "De trainer is heel communicatief. En dat is plezierig. Het is heel fijn dat hij zo duidelijk aangeeft wat goed is en ook wat fout is. Het is belangrijk dat je weet wat beter moet. Voor iedere speler is dat top, al is het niet altijd fijn als je iets negatiefs te horen krijgt."

Lees meer:
0 reacties