Schouten in de basis op het EK? "Er gebeurt altijd iets goeds"

Jerdy Schouten tegen Canada
Jerdy Schouten tegen Canada Foto: © BSR Agency

Maarten Wijffels is van mening dat Jerdy Schouten een basisplek heeft verdiend op het EK. De PSV'er wist tegen Canada zich goed staande te houden.

"Wat te denken van Jerdy Schouten", aldus Wijffels in de AD Voetbalpodcast. "Die was goed in al zijn eenvoud. Je ziet meteen dat spelers hem vertrouwen. Ze spelen hem in, hij draait eens weg, hij kaatst eens. Er gebeurt altijd iets goeds. Die heeft zijn ritme wel gevonden."

Wijffels ziet geen middenveld zonder de PSV'er. "Je kan het proberen zonder Schouten, maar ik ben blij dat wij het er steeds over hebben dat hij op het huis past of op de winkel past", vindt Wijffels. "Daar zou ik stevig rekening mee houden als ik Koeman was."

De journalist vmeent dan ook dat Teun Koopmeiners of Tijjani Reijnders uiteindelijk genoegen zullen moeten nemen met een reserverol. “Als Frenkie de Jong er is straks in de loop van de poulefase en je hebt ook Schouten, dan zou het toch wel redelijk zijn als je een keuze maakt tussen Koopmeiners en Reijnders?”, vraagt Wijffels zich af.

Lees meer:
0 reacties