Schouten concludeert: "De trainer had iedereen kunnen wisselen"

Jerdy Schouten in actie tegen Oostenrijk
Jerdy Schouten in actie tegen Oostenrijk Foto: © BSR Agency

Jerdy Schouten zag dat het van geen kant liep tegen Oostenrijk. Volgens de middenvelder van PSV stond Oranje tactisch niet goed. 

Het Nederlands elftal werd in de eerste helft weggespeeld door Oostenrijk en verloor uiteindelijk met 2-3. "We kregen de druk er gewoon niet goed op. Daardoor leek het veld erg groot en daar maakten zij optimaal gebruik van", blikt Schouten na afloop terug bij NOS. "Ik wil niet zeggen dat het op voorhand niet goed is behandeld, want we hebben er heel veel beelden van bekeken. We hadden er heel veel moeite mee in de eerste helft."

Zijn PSV-collega Joey Veerman speelde een dramatische wedstrijd en werd na een halfuur naar de kant gehaald. "Ik denk dat we allemaal heel slecht waren in de eerste helft, stuk voor stuk. Ik denk dat de trainer iedereen had kunnen wisselen", neemt Schouten het op voor de Volendammer. In de rust ging Ronald Koeman flink uit zijn plaat. "Het was gewoon echt niet goed in de eerste helft. Ik denk dat het er bij vlagen uitzag alsof wij niets deden. We kwamen elke keer net een stapje te laat."

Lees meer:
0 reacties