Schouten blijkt schot in de roos: "Had hij bij ADO en Telstar al"

Jerdy Schouten tegen Borussia Dortmund
Jerdy Schouten tegen Borussia Dortmund Foto: © Pro Shots

PSV beleefde afgelopen zomer een drukke transferperiode, waarbij meerdere smaakmakers binnenkwamen. Een van de belangrijkste nieuwkomers was volgens Earnest Stewart middenvelder Jerdy Schouten. Hij was vanaf de eerste dag basisspeler en ging niet meer uit het team.

"Een van de dingen die Peter en ik gemeen hebben, is dat we de nummer 6 als de nieuwe nummer 10 in het voetbal zien", verklaart Stewart in gesprek met Voetbal International. "Jerdy beheerst de tijd die hij heeft, hij ziet de dingen goed om zich heen en hij kan mensen inspelen tussen de linies door. Daar is hij echt heel goed in."

De middenvelder kwam over van het Italiaanse Bologna. "Jerdy heeft kernkwaliteiten die hem heel rustig maken aan de bal en die had hij zes jaar geleden bij ADO Den Haag, Telstar en Excelsior ook al. Toen kende ik hem al. Maar in de Serie A heeft Jerdy grote stappen gezet. Zijn kwaliteiten heeft hij doorontwikkeld in een grote competitie met heel veel druk. Dus ik kon me wel voorstellen hoe dat er hier bij PSV zou uitzien", besluit de technisch directeur.

Lees meer:
0 reacties