"Schmidt was verantwoordelijk voor de geweldige sfeer in de selectie"

Roger Schmidt
Roger Schmidt Foto: © Pro Shots

Roger Schmidt is niet langer trainer van PSV. De Duitser zwaait na twee seizoenen af in Eindhoven en wordt opgevolgd door Ruud van Nistelrooij. De Duitse trainer vertrekt vanuit Eindhoven met een gewonnen Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker. De basis voor dit seizoen werd door Schmidt gelegd door de ambiance en sfeer op De Herdgang te bewaken.

"Dat open, vrolijke en eerlijke karakter zorgde ervoor dat bij PSV bijna alle spelers met hem wegliepen", schrijft Timmer op Voetbal International. "Hoewel hij in hun ogen soms ook vreemde beslissingen nam, wekte Schmidt toch vertrouwen, omdat de PSV'ers wisten dat hij oprecht was en de besluiten in hun belang nam. De Duitser maakte daarnaast waar wat hij zei."

Spelers als Ritsu Doan en Mauro Júnior mochten bijvoorbeeld niet vertrekken van de Duitse trainer. Schmidt vertelde Doan dat hij belangrijk was en veel minuten zou gaan maken, tegen Mauro Júnior zei Schmidt dat hij een geweldige vleugelverdediger kon worden. Alle uitspraken kwam Schmidt na. Doan werd belangrijk en Mauro Júnior maakte veel indruk als vleugelverdediger.

Schmidt beschermde in het openbaar zijn spelers altijd en noemde ze meermaals 'toplevel', ook al hadden velen gezien dat dit niet zo was. Hoewel hij dit dus soms overdreef, bleef de chemie tussen spelersgroep en trainer altijd goed. Ook Erick Gutiérrez groeide uit tot een belangrijke kracht voor de Eindhovenaren. Dit is volgens Timmer ook op het conto van de trainer te schrijven.

"De Duitser was daarom absoluut verantwoordelijk voor de geweldige sfeer in zijn selectie, het vertrouwen dat de spelers in hem hadden en het krachtige collectief dat daaruit voort groeide. Niet het onderscheidende voetbal, maar de uitstekende ambiance op De Herdgang en de hechte spelersgroep waren uiteindelijk de basis voor bijvoorbeeld het bekersucces van PSV. Schmidt verdient er alle credits voor", aldus de journalist.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand