"Schmidt was verantwoordelijk voor de geweldige sfeer in de selectie"

Roger Schmidt
Roger Schmidt Foto: © Pro Shots

Roger Schmidt is niet langer trainer van PSV. De Duitser zwaait na twee seizoenen af in Eindhoven en wordt opgevolgd door Ruud van Nistelrooij. De Duitse trainer vertrekt vanuit Eindhoven met een gewonnen Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker. De basis voor dit seizoen werd door Schmidt gelegd door de ambiance en sfeer op De Herdgang te bewaken.

"Dat open, vrolijke en eerlijke karakter zorgde ervoor dat bij PSV bijna alle spelers met hem wegliepen", schrijft Timmer op Voetbal International. "Hoewel hij in hun ogen soms ook vreemde beslissingen nam, wekte Schmidt toch vertrouwen, omdat de PSV'ers wisten dat hij oprecht was en de besluiten in hun belang nam. De Duitser maakte daarnaast waar wat hij zei."

Spelers als Ritsu Doan en Mauro Júnior mochten bijvoorbeeld niet vertrekken van de Duitse trainer. Schmidt vertelde Doan dat hij belangrijk was en veel minuten zou gaan maken, tegen Mauro Júnior zei Schmidt dat hij een geweldige vleugelverdediger kon worden. Alle uitspraken kwam Schmidt na. Doan werd belangrijk en Mauro Júnior maakte veel indruk als vleugelverdediger.

Schmidt beschermde in het openbaar zijn spelers altijd en noemde ze meermaals 'toplevel', ook al hadden velen gezien dat dit niet zo was. Hoewel hij dit dus soms overdreef, bleef de chemie tussen spelersgroep en trainer altijd goed. Ook Erick Gutiérrez groeide uit tot een belangrijke kracht voor de Eindhovenaren. Dit is volgens Timmer ook op het conto van de trainer te schrijven.

"De Duitser was daarom absoluut verantwoordelijk voor de geweldige sfeer in zijn selectie, het vertrouwen dat de spelers in hem hadden en het krachtige collectief dat daaruit voort groeide. Niet het onderscheidende voetbal, maar de uitstekende ambiance op De Herdgang en de hechte spelersgroep waren uiteindelijk de basis voor bijvoorbeeld het bekersucces van PSV. Schmidt verdient er alle credits voor", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
8/03
Go Ahead Eagles
20:00
PSV
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
za
6/04
PSV
18:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 24 24 50
4 AZ 24 22 43
5 Go Ahead Eagles 24 6 37
6 NEC 24 9 36
7 Ajax 23 8 36
Bekijk de hele stand