Schmidt sluit keeperswissel niet uit: "Hij was niet op topniveau"

Joël Drommel speelde zaterdag in Enschede een uiterst ongelukkige wedstrijd tegen FC Twente. PSV-trainer Roger Schmidt gaf aan dat een keeperswissel tegen Leicester City niet uit te sluiten valt.

"Voor hem was het een grote wedstrijd", wordt Schmidt op de persconferentie in Leicester geciteerd door Voetbal International. "Hij was voor het eerst terug bij zijn oude club, dan wil je op topniveau presteren. Maar hij was niet op topniveau, dus dat was erg teleurstellend voor hem. Het is dan ook mijn taak om spelers weer op te rapen op dit soort momenten. We hebben erover gesproken en we gaan weer verder."

"Of Drommel mentaal sterk genoeg is? Dat moet hij zijn", benadrukte Schmidt. "Dat is een van de grootste uitdagingen voor een keeper, om er te staan als het nodig is. Zeker bij PSV, waar je in veel wedstrijden niet zoveel te doen krijgt, moet je er staan: dat is mentaal best zwaar. Het is zijn taak om zich ook daarin te ontwikkelen.

Tegen AZ wisselde Schmidt zijn doelman al eens, waardoor Yvon Mvogo onder de lat mocht plaatsnemen. Dit leverde echter niet het gewenste effect op. Mvogo schutterde bij de 1-2, waardoor PSV de drie punten aan AZ moest laten. De wedstrijd die hierop volgde, stond Drommel weer onder de lat. Schmidt schuwt de keeperswissel dus niet.

"Alles is mogelijk. Je kan altijd wisselen, ook keepers" legt Schmidt uit. "Dat hoort bij het voetbal. Als je keeper rood krijgt of geblesseerd raakt moet je ook wisselen, dat is niks speciaals. We maken er altijd iets groots van, maar je moet de prestaties en de opties binnen je selectie beoordelen. En dan moet je een beslissing nemen. Dat is mijn taak."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand