Schmidt onder hevige druk bij Benfica: "Of ik nog door kan gaan?"

Roger Schmidt
Roger Schmidt Foto: © Pro Shots

Roger Schmidt staat onder hevige druk bij Benfica na de 5-0 nederlaag tegen rivaal FC Porto. Over zijn toekomst wilde de Duitser na afloop niet veel kwijt.

Benfica kon goede zaken doen, daar het bij winst de koppositie zou pakken. Het werd echter een pijnlijke avond. "Ik kan het nu niet in detail uitleggen, het was gewoon niet onze dag. We waren fysiek, mentaal en tactisch niet goed genoeg en daar draag ik uiteraard de verantwoordelijkheid voor. FC Porto was van de eerste tot de laatste seconde beter. Daarom hebben we verloren."

"Het is heel simpel: Sporting en FC Porto zijn heel goede teams en als we niet op ons best zijn, is het moeilijk om ze te verslaan. We hebben dit seizoen al drie wedstrijden van ze gewonnen en ze hebben laten zien dat ze op hetzelfde niveau zitten als wij. Als ze beter in vorm zijn en de betere instelling hebben, kunnen ze ons verslaan. Soms moeten we accepteren dat we niet goed genoeg waren, zoals nu. Ik ben verantwoordelijk omdat ik de coach ben. Of ik nog door kan gaan als trainer? Ik denk dat ik alles heb gezegd", zo sloot Schmidt af.

Lees meer:
0 reacties