Schmidt na nipte overwinning: "Bekervoetbal is nooit makkelijk"

PSV heeft donderdag met 2-1 gewonnen in de TOTO KNVB Beker van Telstar. Trainer Roger Schmidt zag dat het geen makkelijke avond was voor de Eindhovenaren.

"We zijn blij, het is toch het belangrijkst dat je je wedstrijden wint", zegt Schmidt tegen ESPN. "Maar vandaag was niet makkelijk. Vooropgesteld: Telstar heeft het goed gedaan. Zij waren scherp in de duels en zetten goed druk. Ze hadden ook een paar lange, sterke spelers die een behoorlijke uitdaging voor ons waren."

Schmidt vervolgt: "Wij moesten echt vechten, het was niet onze beste wedstrijd. Een aantal spelers zijn daarnaast niet 100 procent en ook onze voorbereiding was niet optimaal. Maar goed, voetbal is nooit makkelijk, zeker bekervoetbal niet. Je zult altijd klaar moeten zijn voor de wedstrijd en je kwaliteiten tonen. Uiteindelijk hebben we gewonnen en dat is het belangrijkst."

Schmidt ziet dat zijn ploeg nog een aantal stappen moet maken voor de topper tegen Ajax van aanstaande zondag. "We hebben vandaag voor wat spelers gezorgd door wat spelers te wisselen. Zondag moeten we beter spelen, hopelijk kan ik daarna genieten van een glas wijn."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand