Schmidt moet puzzelen: "Wil aantal spelers graag de kans geven"

Roger Schmidt
Roger Schmidt Foto: © Pro Shots

PSV-trainer Roger Schmidt moet puzzelen voor de thuiswedstrijd van PSV tegen NEC. Voor André Ramalho is het seizoen bijvoorbeeld ten einde vanwege enkelklachten en ook Joey Veerman is niet helemaal fit na de wedstrijd tegen Feyenoord.

Door de blessure- en twijfelgevallen voor de wedstrijd tegen NEC heeft Roger Schmidt een aantal jonge spelers bij de selectie gehaald. Johan Bakayoko, Dennis Vos, Jenson Seelt en Mathias Kjølø zitten bij de selectie. "De afgelopen wedstrijden was het gezien het wedstrijdverloop niet altijd mogelijk om hen in te zetten", zegt Schmidt tegenover het Eindhovens Dagblad.

"Als het mogelijk is, wil ik een aantal spelers graag de kans geven", vervolgt Schmidt. "Zij zijn onderdeel van de toekomst van PSV en daar heb ik oog voor. De jongens die mijn opvolger Ruud van Nistelrooij straks bij de selectie haalt, hebben ook allemaal laten zien dat ze kwaliteiten hebben. Voor PSV blijft het heel belangrijk om talent te ontwikkelen."

Schmidt hamert op het belang van de wedstrijd van woensdag. Theoretisch gezien kunnen de Eindhovenaren nog kampioen worden. "Zolang die kans er is, blijven wij vechten. Heerenveen heeft kwaliteiten en speelt nog ergens voor en dat geldt ook voor NEC. Ze hebben het goed gedaan dit seizoen, maar wij willen in eigen huis de punten pakken."

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties