Schmidt langer bij PSV? "Er is wel veel interesse vanuit Duitsland"

Roger Schmidt tijdens een interview met ESPN
Roger Schmidt tijdens een interview met ESPN Foto: © Pro Shots

Het contract van Roger Schmidt loopt komende zomer af bij PSV. De Eindhovense club en de Duitse trainer zijn in gesprek over een langer verblijf, maar daar kwam tot nu toe nog niks uit. Clubwatcher Marco Timmer vertelt hoe de zaak ervoor staat.

"De gesprekken lopen al sinds oktober, ongeveer", zegt Timmer in de Skiete Willy Podcast. "Daar heb ik het met Toon Gerbrands over gehad. Hij vertelde dat het nog steeds in goede harmonie verloopt. Ze hebben tijdens de winterstop gesprekken in Nederland gehad. Er is geen haast, er is geen druk op de ketel. Van beide kanten niet. Maar er is wel veel interesse in Schmidt vanuit Duitsland."

Timmer vervolgt: "De centrale vraag is: hoe krijgen we PSV next level? Dichter bij Ajax, de Champions League in. Daar heeft Schmidt over gezegd: jullie verkopen voor vijftig miljoen Donyell Malen, Denzel Dumfries en Pablo Rosario. En ik krijg voor zes miljoen spelers daarvoor terug."

"Nu is de dynamiek in de spelersgroep wel anders en beter misschien. Maar twintig doelpunten van Malen, dat scheelt wel. Nu heb je twee topscorers met zes goals. Voor nu heeft Schmidt zijn vertrouwen uitgesproken, maar als PSV de volgende stap wil zetten, dan verwacht hij wel meer. En dan met name in de leeftijdsgroep negentien tot 24 jaar", aldus Timmer.

BetCity heeft een Boosted Odd voor de topper tussen PSV en Ajax. Weet PSV te winnen eigen huis? Dan krijg je als nieuwe speler maar liefst 8x je inzet! Schrijf je in en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand