Schiks geniet bij PSV 1: "Toen kwamen de nodige zenuwen kijken"

Niek Schiks
Niek Schiks Foto: © BSR Agency

Niek Schiks maakte afgelopen maand de definitieve overstap naar de hoofdmacht van PSV. De doelman blijft zijn wedstrijden spelen bij de beloftenploeg, maar traint nu mee met de ploeg van trainer Peter Bosz.

Schiks werd in 2012 door PSV gescout als veldspeler, waarna hij vanaf het O13-team zich echt ging richten op het keepen. "Daar geniet ik van. Aan de bal is het zichtbaar dat ik een voetbalverleden heb, ik ben tweebenig en heb een goede pass in huis. De primaire taak van een keeper, ballen tegenhouden, gaat me gelukkig ook goed af. Hoe meer ik tegenhoud, hoe verder ik kom", vertelt hij in Voetbal International.

De 20-jarige doelman uit Boxmeer is dolblij dat hij aan mocht sluiten bij het eerste. "Elke jonge voetballer droomt hiervan. Sinds mijn komst was dit mijn doel, dus bij de eerste keer kwamen de nodige zenuwen kijken. Ik wende er uiteindelijk ook wel weer aan toen ik de jongens beter leerde kennen. Boy Waterman is als een mentor voor me, ik kan altijd bij hem terecht."

"Dat hij en Joël Drommel Nederlands praten komt goed van pas. Walter Benítez is echt een beest in de goal, daar leer ik ook veel van. Ik kijk mee met ervaren spelers, waardoor ik mijn spel verbeter en een unieke speelstijl ontwikkel", aldus Schiks.

Lees meer:
0 reacties