Scamacca brak niet door bij PSV: "Dat was zijn probleem"

Gianluca Scamacca
Gianluca Scamacca Foto: © BSR Agency

Gianluca Scamacca brak bij PSV nooit door, maar stond zaterdagavond gewoon in de basis bij Italië op het EK. Zijn tijd in Eindhoven bleef slechts tot twee jaren beperkt. 

In 2015 kwam de spits over van AS Roma, wat in Italië voor veel verbazing zorgde. "Maar wij hadden natuurlijk een goed verhaal", blikt Marcel Brands terug in Voetbal International. "In Nederland gaat voor talenten het pad richting speeltijd in het eerste elftal sneller dan in Italië. Wel bleek toen al dat hij wat ongeduldig was en dat was hij eigenlijk vanaf het begin bij ons ook."

Ook in Eindhoven zag Scamacca het graag wat sneller gaan. "Dat lag deels bij hem en deels bij zijn entourage", legt de algemeen directeur van PSV uit. "Zijn probleem was eigenlijk dat hij op heel jonge leeftijd fysiek al heel ver was. Maar in het hoofd was hij echt nog jong. Daar hebben we wel veel contact met zijn ouders over gehad. Want hij was nog niet klaar voor de stappen die anderen en ook Gianluca dachten al te kunnen zetten."

In de winter van 2017 keerde hij via de jeugd van Sassuolo terug naar Italië, zonder een minuut gespeeld te hebben voor de hoofdmacht van PSV. Bij PEC Zwolle kwam de Italiaan later nog wel tot een paar Eredivisiewedstrijden, maar scoren deed hij niet. 

Lees meer:
0 reacties