"SC Heerenveen was al prachtig en PSV fantastisch, maar dit..."

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © BSR Agency

Joey Veerman moet het zondag tijdens de EK-wedstrijd tussen Nederland en Polen doen zonder zijn twee grootste fans. Zijn opa Jan Kluessien (77) en oma Maart (74) zijn namelijk niet in Hamburg, maar vertoeven onder de Spaanse zon in Torremolinos.

"Alles is hier oranje en de cafés hebben grote schermen. We missen helemaal niks", zegt opa Jan in De Telegraaf. Hij gaat dan ook zeker kijken naar het Nederlands elftal. "Al heb ik nog drie prachtige kleinkinderen die me evenveel waard zijn."

De carrière van Joey noemt hij echter wel een 'godsgeschenk'. "SC Heerenveen was al prachtig en PSV fantastisch, maar dat ik op mijn leeftijd zijn Oranje-carrière van dichtbij mag meemaken, bezorgt me kippenvel en tranen in mijn ogen."

De familie Kluessien is opvallend genoeg niet in Duitsland. "Die vakantie hebben we een tijd geleden al geboekt, op het moment dat Ronald Koeman het niet zo in Jo leek te zien zitten. We gaan twee keer per jaar naar Torremolinos: in de zomer en na de kermis. Het is hier nu een graadje of 32, niet normaal. En ik had net mijn dochter in Volendam aan de lijn die zei: 'we verzuipen hier, zo veel regent het'. Dus het is hier prima uit te houden. Maar vanaf de derde wedstrijd ben ik erbij."

Opa Jan heeft ook veel contact met Veerman. "Elke dag bellen we even", geeft hij aan. "Ik zit altijd met Joey te dollen, zeg hem dat ik zó veel van mezelf in zijn spel terug zie en dat hij het talent van mij heeft. Als ik dan vertel dat ik er bij de Old Stars van FC Volendam weer zes heb ingelegd en vier assists heb gegeven, dan is de kans groot dat-ie 'm erop gooit", aldus Kluessien, die wel merkt dat Joey het soms moeilijk heeft met zijn enthousiasme. "Hij vindt dat ik niet tegen iedereen hoef te zeggen dat ik zijn bap ben", lacht hij. "Maar wat moet ik dan? Roepen dat ik een Monnickendammer ben?"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand