"SC Heerenveen is straks afhankelijk van de verkoop van Veerman"

Joey Veerman tegen Schotland
Joey Veerman tegen Schotland Foto: © BSR Agency

Gertjan Verbeek heeft zijn zorgen geuit over de toekomst van SC Heerenveen. De voormalig speler en trainer van de Friezen wijst daarbij naar de zoektocht naar een opvolger van Kees van Wonderen.

SC Heerenveen werd al gekoppeld aan Robin van Persie, Maurice Steijn en Rick Kruys. "Het zegt eigenlijk heel veel over het enorme gebrek aan visie bij Heerenveen", vindt Verbeek. "Ik neem toch aan dat je, op het moment dat je afscheid neemt van de trainer, een profielschets van een opvolger hebt. De drie die genoemd worden, hebben totaal andere profielen", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Verbeek vervolgt: "Dat zou erop kunnen duiden dat ze niet precies weten waar ze aan toe zijn volgend seizoen. Ze zijn echt zoekende", oordeelt de oud-coach. Verbeek is niet positief over de toekomst van SC Heerenveen: "Nee, ze blijven elke keer met een begrotingstekort zitten en zijn straks afhankelijk van de verkoop van Joey Veerman (door PSV. red.), waarop zij een doorverkoopppercentage hebben. Anders moeten ze smaakmaker Sahroui verkopen om de begroting te dichten. Het toeschouwersaantal schommelt rond de 11.000, terwijl er vroeger een wachtlijst was. Sponsoren staan niet te dringen",weet Verbeek.

"Daarbij krijgt Cambuur een nieuw stadion. Daar krijgen ze meer concurrentie van. Heerenveen heeft altijd een duidelijke identiteit gehad. Daar is de laatste jaren wel afbreuk aan gedaan. Ze moeten oppassen dat ze straks niet Groningen of Vitesse achterna gaan", waarschuwt hij.

Lees meer:
0 reacties