SC Heerenveen afgedroogd door PSV: "Er zat helemaal niks in"

Mats Köhlert baalt
Mats Köhlert baalt Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen kreeg vorige week een ongekend pak slaag van PSV. Jan Vlap heeft geen goed woord over voor de ploeg van Kees van Wonderen.

In het Abe Lenstra Stadion eindigde de wedstrijd in 0-8. "Het was verschrikkelijk. Ik was tien minuten te laat en het staat 0-3. Op dat moment was ik er al klaar mee", zucht Vlap in Omroep Abe. "Ik vroeg me oprecht af waar ik nu nog naar moest kijken. Er zat helemaal niks in, geen strijd, geen passie. Het spreekwoord van de makke lammetjes ging hier wel op."

De vader van Michel Vlap moet daarbij ook zijn complimenten geven aan de Eindhovenaren, maar dat doet volgens hem niets af aan de wanprestatie van de thuisploeg. "PSV was ook wel heel goed, maar als je na tien minuten 0-3 achterstaat moet je er een strik omheen doen en mogen ze affluiten. Het is doodzonde", oordeelt hij.

Ook journalist Sander de Vries is kritisch op SC Heerenveen. "Als serieuze Eredivionist, en dat SC Heerenveen nog altijd, heb je wel de verplichting om bij rust nog in de wedstrijd te zitten en niet na tien minuten al 0-3 achter te staan", meent hij. "Het was van alles half. Half druk zetten, half verdedigen. Dan is dit PSV gewoon te goed, elke bal tussen de palen ging erin."

Lees meer:
0 reacties