"Sanne Clements die persco's PSV leidt? Geen haan kraait ernaar"

Sanne Clements, persvoorlichtster van PSV
Sanne Clements, persvoorlichtster van PSV Foto: © Orange Pictures

Marc Overmars is deze week opgestapt als directeur voetbalzaken van Ajax, nadat duidelijk werd dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag. Sjoerd Mossou vindt het niet vreemd dat het ook een mannenbolwerk als de voetbalwereld is gebeurd.

"De voetbalwereld is als een apenrots vol alfamannetjes. Jagen, veroveren, pochen: het is onmiskenbaar een onderdeel van wat 'kleedkamercultuur' is gaan heten", schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. "De populariteit van vrouwenvoetbal draagt ook bij aan die tendens: veel profclubs hebben inmiddels een vrouwentak, die in rechtstreekse verbinding staat met het mediadepartement of commerciële afdelingen."

"Aan de zijlijn nam ook het aantal vrouwelijke journalisten gestaag toe in de loop der jaren", vervolgt hij. "Veel gaat op dat vlak ook goed: de meeste voetballers vinden er niets vreemd aan als ze na afloop van een wedstrijd worden geïnterviewd door Hélène Hendriks of Fresia Cousiño Arias. Sanne Clements die bij PSV de persconferenties leidt? Geen haan die er nog naar kraait."

"Stap voor stap zet het ouderwetse mannenbolwerk zijn deuren open, met dank ook aan het legertje vrouwen dat die deuren onbevreesd opentrok", aldus Mossou, die erkent dat het nog lang niet voldoende is. "De emancipatie van het voetbal is nog lang niet voltooid. Marc Overmars illustreerde dat bij Ajax op de meest schrijnende wijze, leidend tot een roemloos ontslag met grote gevolgen."

BetCity heeft een Boosted Odd voor het bekerduel tussen PSV en NAC Breda. Weet PSV te winnen eigen huis? Dan krijg je als nieuwe speler 3x je inzet! Schrijf je in en grijp die kans!

PSV wint voor 50 (!) keer je inzet

PSV speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Winnen de Eindhovenaren in De Kuip? Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van PSV! Schrijf je hier in en claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Feyenoord
12:15
PSV
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
zo
17/12
AZ
20:00
PSV
za
13/01
PSV
21:00
Excelsior
zo
21/01
FC Utrecht
12:15
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 Sparta Rotterdam 13 0 18
7 SC Heerenveen 13 -6 16
Bekijk de hele stand