Sangaré en Ivoorkust knikkeren titelhouder Algerije uit Afrika Cup

Het Ivoorkust van Ajax-spits Sebastien Haller en PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré heeft zich als groepshoofd weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Afrika Cup. In Douala werd er met 3-1 gewonnen van titelverdediger Algerije.

In de 22ste minuut kwam Ivoorkust op een 1-0 voorsprong. Kessié versloeg de doelman met een schot in de linkeronderhoek. In de 39ste minuut verdubbelden de Ivorianen de voorsprong. Aurier gaf de bal voor en PSV-middenvelder Sangaré knikte de bal van dichtbij laag in het doel. FC Twente-middenvelder Zerrouki moest de PSV'er eigenlijk dekken, maar was niet aanwezig toen Sangaré de bal vrij in kon koppen.

Tien minuten na rust kwam Ivoorkust zelfs op 3-0. Pepe kreeg de bal perfect aangespeeld en schoot de bal via de linkerpaal in het doel. In de 60ste minuut kreeg Algerije via een strafschop de kans om terug te komen in de wedstrijd. Mahrez miste de penalty door hem tegen de rechterpaal aan te schieten.

In de 73ste minuut was het alsnog raak voor Algerije. Mandi gaf de assist en Bendebka kopte de bal het doel in. Vier minuten later dacht Ivoorkust de 4-1 te maken, maar Kessié stond buitenspel. In de blessuretijd dacht Ivoorkust weer de 4-1 te maken, maar ditmaal stond Haller buitenspel. In het restant van het duel werd niet meer gescoord en dat betekent dat Ivoorkust als groepshoofd naar de volgende ronde gaat. Titelverdediger Algerije is uitgeschakeld.