Sanders blikt terug: "We konden door de resultaten niet anders"

Tiny Sanders
Tiny Sanders Foto: © Pro Shots

Tien jaar geleden werd de spelersbus van PSV opgewacht in Eindhoven. De boze supporters wilden tekst en uitleg voor de teleurstellende prestaties. Een dag later zou Fred Rutten worden ontslagen als hoofdtrainer van PSV.

"Deze jongens willen het gras uit het veld lopen", zegt Rutten over zijn spelersgroep tegen de supporters die de bus staan op te wachten, aldus het Eindhovens Dagblad. "Waarom zien wij dat dan niet terug Fred?”, vraagt een supporter zich af. "Als gij da nie kunt oplossen, dan moette wegwezen."

De PSV-directie op op dat moment niet aanwezig om Rutten bij te staan, maar besluit een dag later wel om de trainer te ontslaan. "Het was puur zakelijk gezien geen moeilijke beslissing", blikt Tiny Sanders tien jaar later nog eens terug.

"Toch vind ik het besluit van toen nog steeds te rechtvaardigen"
Tiny Sanders

"Natuurlijk speelt de druk van buiten een klein beetje mee, maar wij hadden simpelweg de indruk dat het dat seizoen niet meer goed zou komen", zegt Sanders. "Alles gleed ons uit handen. Dat had niets te maken met de mens Fred Rutten of het respect voor zijn vakmanschap, want dat laatste had eigenlijk iedereen. Daarnaast was Fred in de spelersgroep een geliefde coach. Wij konden door de resultaten alleen niet anders handelen dan we gedaan hebben."

Na het ontslag van Rutten wint PSV, onder leiding van Phillip Cocu de KNVB Beker, maar de titel en Europees succes blijven uit. "Dat we Phillip Cocu toen ad-interim en een jaar later vast aangesteld hebben, vind ik nog steeds een uitstekende beslissing en het heeft de club daarna ook veel gebracht, met drie landstitels."

Phillip Cocu en Ernest Faber met de KNVB Beker
Phillip Cocu en Ernest Faber met de KNVB Beker Foto: © Pro Shots

"Onder Fred Rutten zijn ook goede dingen tot stand gekomen waar de club later van heeft geprofiteerd, bijvoorbeeld via de transfer van Memphis Depay.” Zo werd de aansluiting van de jeugdopleiding op de A-selectie veel nauwer. Ook Jetro Willems groeide vanuit het niets uit tot international, onder Rutten. "Toch vind ik het besluit van toen nog steeds te rechtvaardigen”, besluit Sanders.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
zo
15/01
Fortuna Sittard
14:30
PSV
za
21/01
PSV
20:00
Vitesse
di
24/01
FC Emmen
18:45
PSV
za
28/01
PSV
16:30
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand