SAMENVATTING | PSV verslaat AS Monaco en plaatst zich voor play-offs

PSV heeft dan toch weten af te rekenen met AS Monaco. De Eindhovenaren hadden het lang lastig tegen de Monegasken, maar wisten de overwinning toch over de streep te trekken.

PSV opende de wedstrijd tegen de Monegasken met stroom op de schoenen. De één na de andere inspeelpass mislukte en AS Monaco nam direct de overhand. Tot PSV in de 21ste minuut de eerste de beste aanval inzette en meteen vlijmscherp was. Phillipp Mwene trok de bal laag voor en het was Joey Veerman die de Eindhovenaren op een 1-0 voorsprong zette. Na de goal kwam PSV beter in de wedstrijd en de 1-0 voorsprong werd meegenomen de kleedkamer in.

Na rust was het PSV dat redelijk begon, maar het was opnieuw AS Monaco wat de overhand nam. De Monegasken waren vooral tijdens standaardsituaties levensgevaarlijk en één van deze hachelijke momenten belandde zelfs op de Eindhovense paal, zo'n kleine tien minuten na de rust.

Een paar minuten later was het dan toch raak voor de uitploeg. Eenzelfde soort voorzet als in de uitwedstrijd viel voor de voeten van Guillermo Maripán, die in de 58ste minuut voor de 1-1 tekende. Na de wissels werden de Monegasken sterker en sterker, maar PSV herpakte zich knap en kreeg zowaar een aantal mogelijkheden. Toch sloeg AS Monaco opnieuw toe. In de 68ste minuut was het Wissam Ben Yedder die helemaal vrij de 1-2 mocht binnenschieten.

De wedstrijd leek af te stevenen op een overwinning voor AS Monaco, totdat PSV de allerlaatste strohalm alsnog wist aan te grijpen. De ingevallen Johan Bakayoko slingerde de bal vanaf de zijkant voor, Luuk de Jong kopte terug en het was Érick Gutiérrez die, op randje buitenspel, de 2-2 binnen knikte.

In de eerste helft van de verlenging gebeurde weinig noemenswaardigs. PSV kwam niet echt in gevaar, maar wist zelf ook niet echt iets te creëren. In de tweede helft van de verlenging kwam debutant Jarrad Branthwaite binnen de lijnen voor Joey Veerman. Of het aan de Engelsman lag weet niemand, maar vlak na de wissel was het Teze met een gevaarlijke voorzet tweede paal, die werd binnengekopt door Luuk de Jong: 3-2! PSV gaat het in de play-offs voor deelname aan de groepsfase van de Champions League opnemen tegen het Schotse Rangers FC!

Opstelling PSV: Benítez; Mwene (77. Bakayoko), Teze, Obispo (88. Van Ginkel), Max (77. Oppegard); Sangaré, Til (65. Gutiérrez), Veerman (107. Branthwaite); Saibari (65. Ramalho), De Jong, Gakpo.