Samenvatting | PSV speelt in slotfase gelijk door omstreden penalty

PSV heeft het gat met koploper Ajax niet weten te verkleinen. De Eindhovenaren waren oppermachtig in de eerste helft, Feyenoord was in het tweede bedrijf de betere partij. Door een zeer twijfelachtige penalty eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

De hele eerste helft had Feyenoord weinig te vertellen. De Rotterdammers waren slordig aan de bal, handelden niet snel genoeg en oogden vermoeid na de wedstrijd van donderdag in Marseille. PSV profiteerde tweemaal in de eerste helft. Cody Gakpo was met twee treffers verantwoordelijk voor beide PSV-treffers.

Hoe anders verliep de tweede helft. Feyenoord wisselde driemaal in de rust, drukte de Eindhovenaren terug op eigen helft en waren zo goed als de hele tweede helft de betere partij. Het duurde tot de 86ste minuut voordat Feyenoord echter helemaal terug in de wedstrijd kwam. Een scherpe voorzet van Luis Sinisterra werd door Cyriel Dessers achter de PSV-doelman gekopt.

Ver in blessuretijd ging het dan toch mis voor PSV. Mauro Junior gooide zich voor een voorzet en kreeg van dichtbij de bal hard tegen zich aangeschoten. Gözübüyük nam de ongelooflijke beslissing door de bal op de stip te leggen. Dessers mocht aanleggen en faalde niet. PSV en Feyenoord deelden de punten.

Opstelling PSV: Mvogo; Mauro Júnior, Teze, Gutierrez, Max; Veerman, Sangaré; Doan (87. Madueke), Götze, Gakpo (87. Van Ginkel); Zahavi (78. Bruma).