Sambo zegt transfer af: "Dat is de naïviteit van zo'n speler"

Shurandy Sambo
Shurandy Sambo Foto: © Pro Shots

FC Twente hoopte zich deze transferperiode te kunnen versterken met Shurandy Sambo. De rechtsback van PSV besloot de overgang echter af te blazen, tot onbegrip van FC Twente-watcher Leon ten Voorde van de Tubantia.

"Deze week had iedereen toch verwacht dat Sambo zou komen, voorsorterend op het vertrek van Joshua Brenet", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Dat was in principe rond en dat zou een prima versterking zijn geweest, alleen zegt die op het laatste moment af terwijl alles al in kannen en kruiken was. Die gaat blijkbaar voor zijn kansen bij PSV, die er niet gaan komen."

Ten Voorde snapt daar niets van. "Maar dat is de naïviteit van zo'n speler en van zijn management", meent hij. "Die halen nu Champions league, dan is er euforie in de kleedkamer en wordt er gezegd: je moet blijven, je gaat spelen. Sambo komt niet verder dan drie minuten tegen RKC in een thuiswedstrijd bij een stand van 4-0", schetst de journalist.

"Heel vaak snap ik de keuzes van spelers niet, maar dat is aan hun en hun heel verstandige managers die altijd aan het belang van de spelers denken", vervolgt Ten Voorde cynisch. "Sambo was voor FC Twente een uitstekende speler geweest, maar die gaat voor z'n kansen bij PSV die hij niet gaat krijgen. Dat durf ik Sambo bij deze wel te zeggen. Ze hebben Dest en Teze en er komt nog een centrale verdediger bij vandaag. Die gaat daar niet spelen en die keuze is aan hem. Dat is wel een tegenvaller geweest voor FC Twente."

Lees meer:
0 reacties