Sambo gekraakt: "Moet niet denken dat je bij PSV minuten gaat maken"

Shurandy Sambo
Shurandy Sambo Foto: © Pro Shots

Shurandy Sambo had afgelopen zomer de kans om naar FC Twente te gaan. De PSV-verdediger en zijn zaakwaarnemer besloten op het laatste moment de transfer te annuleren. Sambo speelt momenteel nauwelijks bij PSV, en kwam ook nog niet tot een akkoord over een nieuw contract. Daardoor zou hij transfervrij kunnen vertrekken komende zomer. Moet FC Twente een nieuwe poging wagen?

"Als je kijkt hoe Alfons Sampsted het doet momenteel...", begint clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Naar behoren", reageert collega Gerben Kuitert. "Maar ik denk wel dat Sambo iets meer heeft." Ten Voorde is te spreken over Sampsted. "Ik vond het wel knap hoe Sampsted afgelopen zaterdag de Noorse dribbelaar van SC Heerenveen (Osame Sahraoui, red), met afstand de beste speler, afstopte. Ik heb hem niet gezien. Dat deed hij prima."

Gaat FC Twente zich nog een keer melden voor Sambo? Ten Voorde: "Ik denk dat ze bij FC Twente wel een beetje een onbehaaglijk gevoel hebben overgehouden aan hoe alles is verlopen met Sambo en zijn zaakwaarnemer." Kuitert: "Die zaakwaarnemer hoef je niet op te stellen." Ten Voorde: "Maar voetballers mogen zelf ook wel nadenken." Kuitert: "Hij heeft zich gewoon laten paaien door PSV-trainer Peter Bosz."

Ten Voorde: "En dat is dom. Ieder weldenkend mens die het voetbal volgt wist dat het heel dom is. Hij hoeft niet naar FC Twente te gaan. Dat is zijn eigen keus. Maar je moet niet denken dat je bij PSV minuten gaat maken." Sambo mocht tot nu toe vier keer invallen bij PSV. Ten Voorde: "En verder dan invalbeurten gaat hij niet komen."

"Ieder mens moet zijn eigen keuzes maken. Hij is komende zomer transfervrij en dat management denkt: lekker transfervrij de deur uit en tekengelden. Bij FC Twente krijgt hij niet wat hij ongetwijfeld in het buitenland kan krijgen, en ook met tekengelden. Ik moet nog zien of hij naar FC Twente gaat", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties