Sambo: "De eerste keer in Eindhoven tegen PSV spelen was wennen"

Shurandy Sambo in duel met Xavi Simons
Shurandy Sambo in duel met Xavi Simons Foto: © Orange Pictures

Shurandy Sambo speelde het afgelopen seizoen op huurbasis namens Sparta Rotterdam in de Eredivisie, maar is inmiddels weer terug bij PSV. De vleugelverdediger heeft inmiddels kennis gemaakt met trainer Peter Bosz en deze kennismaking is hem goed bevallen.

"Hij maakt op mij een goede indruk", vertelt de PSV'er over de kersverse hoofdtrainer van de Eindhovenaren. "Hij is kalm, rustig en hij heeft zijn plan klaarliggen. Dat heeft hij ook duidelijk gemaakt aan Yorbe (Vertessen, red.) en mij. Dat zag er goed uit, duidelijk. Een duidelijk plan van hoe hij het wil aanpakken."

Met Sparta speelde Sambo voor het eerst in het Philips Stadion als tegenstander van PSV. "De eerste keer in Eindhoven was het wennen", gaat Sambo verder. "Als je als PSV'er in het stadion hebt gespeeld, is het wennen om in het Sparta-shirt daar te spelen. Of ik nog reacties kreeg vanuit PSV? Ja, zeker. Ze waren blij dat ik een volledig seizoen in de Eredivisie heb gespeeld, plus de beker en de play-offs."

De vleugelverdediger maakte een sterke periode door op huurbasis bij de Rotterdammers. Hij speelde liefst 36 officiële wedstrijden namens Sparta, waarin hij twee keer scoorde. "In de eerste seizoenshelft was het voornamelijk wennen aan het niveau van de Eredivisie, maar naar het einde toe ging het beter. Toen begon ik assists te geven en te scoren. Dus dat was wel lekker", aldus Sambo.

Lees meer:
0 reacties