Sam Lammers blikt terug: "Die clubs zaten in een lastige situatie"

Sam Lammers tegen PEC Zwolle
Sam Lammers tegen PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

Sam Lammers speelde in de jeugd bij PSV en debuteerde ook in de hoofdmacht, maar vertrok in 2020 bij de Eindhovenaren. Hij tekende bij het Italiaanse Atalanta, maar wist daar niet te overtuigen. Na diverse uitdagen bij verschillende clubs in Europa, streek hij de afgelopen winter neer bij FC Utrecht.

En hier scoort Lammers, voor het eerst in jaren, weer een aantal wedstrijden op rij. "Ik denk dat ik wel eerder opviel sinds ik bij Utrecht ben gekomen, dat we als team al goed draaiden en ik al belangrijk ben geweest. Nu uit zich dat ook in statistieken. Wat mijn aandeel in het spel betreft, is er niet veel veranderd, maar als spits zijn doelpunten natuurlijk erg belangrijk."

Het laatste seizoen dat Lammers vaker dan twee keer scoorde in competitieverband was in het shirt van SC Heerenveen. "Als spits kun je er niet omheen dat cijfers belangrijk zijn, maar je moet ook kijken naar de situatie waarin je zit. De clubs waarvoor ik vorig jaar in de Serie A speelde, zaten in een lastigere situatie. En bij Rangers was ik meer een 'nummer 10' dan een spits, al moet je dan ook meer scoren dan ik deed."

"Wat er hierna gaat gebeuren? Ik heb geen idee, daar zijn nog geen gesprekken over gevoerd. Dat ik de ambitie heb om zo hoog mogelijk te komen, dat is duidelijk. In het buitenland heb ik goede, maar ook mindere momenten gehad. Het belangrijkste is dat ik elk jaar een betere speler word en dat het er nu in statistieken uit komt, is voor mij belangrijk en ook voor de beeldvorming naar buiten toe", aldus Lammers.

Lees meer:
0 reacties