Saibari over toekomst: "Zou graag weer in Spanje willen wonen"

Ismael Saibari tegen FC Eindhoven
Ismael Saibari tegen FC Eindhoven Foto: © Orange Pictures

Ismael Saibari heeft in heel wat landen gewoond. Dat maakt zijn achtergrond aardig divers. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt hij daar meer over.

De PSV'er heeft Marokkaanse ouders maar werd geboren in Spanje. Tijdens zijn jeugd verhuisde hij met zijn ouders naar België. Hij doorliep hier verschillende jeugdopleidingen bij profclubs en brak uiteindelijk door in Nederland bij PSV.

Peter Bosz heeft aangegeven dat Saibari zich vooral Spanjaard voelt en bij die woorden sluit de voetballer zich aan. “Klopt, ja. In Spanje zou ik graag weer wonen, op termijn. Omwille van het land, het leven. Ik ben geboren in Terrassa, in Catalonië, een voorstad van Barcelona. Heb daar een deel van de lagere school gedaan, ben er begonnen met voetballen.”

Dat de voetballer mee moest verhuizen met zijn ouders naar België vond hij dan ook niet leuk. “Ik weet nog dat ik het vreselijk vond om mijn vriendjes achter te laten toen we verhuisden. Het was 2007, het begin van de wereldwijde kredietcrisis en mijn vader en moeder zagen de toekomst somber in. In de jaren 90 waren ze vanuit Noord-Marokko naar Spanje gekomen. Mijn vader vond werk in Terrassa, hij vervoerde goederen als chauffeur, maar vreesde tijdens de crisis voor zijn baan. Mijn moeder had haar eigen winkeltje. Ze bakte heerlijk brood, maar van dat winkeltje alleen zouden we niet kunnen leven. Mijn moeder kende iemand in België en mijn ouders hebben toen opnieuw de gok gewaagd.”

Uiteindelijk streek het gezin neer in Willebroek. “We kwamen in Willebroek terecht, ergens tussen Antwerpen en Mechelen. Ik was zes, zeven jaar, had een oudere broer en een jongere zus. In België is er nog een broertje geboren. De stap heeft goed uitgepakt; voor de moed van mijn ouders heb ik veel respect. Je moet het maar doen, twee keer huis en haard verlaten op zoek naar een betere toekomst. België is na al die jaren ook een soort thuis. En in Spanje woont nog steeds familie”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties