Ruud van Nistelrooy: "Droom om hoofdtrainer van PSV 1 te worden"

Ruud van Nistelrooy is op zijn plek als hoofdtrainer van Jong PSV. Het is voor de oud-spits van de Eindhovenaren zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal.

Van Nistelrooy wist eerst niet of hij wel zo'n functie ambieerde. "Ik wilde kijken waar het toe zou leiden dus ben ik aan de slag gegaan in de jeugd", vertelt hij in gesprek met ESPN. "Ik krijg er energie van. Als ik opsta dan heb ik zin om er een knallende dag van te maken met mijn groep en de staf."

De oud-spits speelde in het verleden onder trainers als Sir Alex Ferguson, Fabio Capello, Bernd Schuster en Manuel Pellegrini, maar wil niet alles overnemen. "Ik wil vooral mezelf zijn. Ik denk dat dat belangrijk is. Mijn karakter is mijn vertrekpunt. Langs de lijn, emotioneel of rustig, dat zie ik dan wel", aldus Van Nistelrooy, die geniet in de Keuken Kampioen Divisie.

"Het heeft wel iets", geeft hij aan. "Het is een beetje de romantiek van het voetbal. Clubs die eigen zijn. Ik vind het wel mooi. Ik heb wel dezelfde passie en motivatie om er alles uit te halen als trainer. Dat zit er ook nog in. Trainen is wel leuker. Een doelpunt maken in een vol stadion en de wedstrijd winnen. Ik weet niet of je dat kan vergelijken, maar ik vind op dit moment de dagelijkse leven die ik doe wel leuker."

Van Nistelrooy vindt het lekker dat de druk bij Jong PSV niet te hoog is. "Nu word ik niet permanent geconfronteerd met mindere resultaten. Dat gaat nog wel anders worden. Ik heb namelijk bij PSV aangegeven dat ik een droom heb om hoofdtrainer van PSV 1 te worden. Niet morgen of volgend seizoen, maar het moment dat het mogelijk is en ik er klaar voor ben."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand