Ruud van Nistelrooij verdedigt: "Er zijn ook dingen goed gegaan"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Orange Pictures

Ruud van Nistelrooij beleefde vorig seizoen een tumultueus jaar als debuterend hoofdtrainer van PSV 1. De voormalig topscorer won de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker, maar stapte één wedstrijd voor het einde van het seizoen op. 

"De beeldvorming bij het grote publiek is, denk ik: vorig seizoen is alles misgegaan en nu heeft PSV een glorieus seizoen", vertelt Van Nistelrooij in het Algemeen Dagblad. "Maar er zijn ook dingen goed gegaan vorig jaar. Er zijn toen ook zaken in gang gezet. Jongens uit eigen jeugd zoals Bakayoko, Saibari kregen de kans. Xavi Simons kwam en ontwikkelde zich geweldig"

De voormalig PSV'er vindt echter ook dat hij te weinig naar buiten is getreden om zijn verhaal te vertellen. "Daar bedoel ik mee: het verhaal van waar we mee bezig waren met het elftal, ‘het proces’, met ook de moeilijkheid van je twee beste spelers verkocht zien worden in de winterstop. Zonder Cody Gakpo en Noni Madueke werden we desondanks nog tweede en bleef PSV een reeks van twintig duels ongeslagen."

"Je hoort als kritiek ook: ‘het ontbrak vorig jaar een beetje aan een identiteit in het spel.’ Terwijl we na de winterstop al wel kozen voor - bijvoorbeeld - Jordan Teze als back aan de binnenkant, wat nu een kenmerk is in het spel van PSV. Ik dacht: ik hoef zoiets niet zelf niet te zeggen, dat wordt door pers en publiek wel gezien. Maar je moet dat wél zelf uitdragen, mensen daarin meenemen. Is een leerles voor mij bij een volgende club", aldus Van Nistelrooij.

Lees meer:
0 reacties