Ruud van Nistelrooij lachend: "Dat kun je natuurlijk niet zeggen"

Ruud van Nistelrooij maakte als speler indruk in het shirt van PSV en verdiende in Eindhoven een transfer naar Manchester United. De overstap ging in eerste instantie niet door, want Van Nistelrooij raakte zwaar geblesseerd. Toch bleef manager Sir Alex Ferguson overtuigd van de toenmalig PSV'er.

"Ik werd één keer per maand door Ferguson gebeld, tijdens mijn revalidatie", vertelt Van Nistelrooij in de Cor Potcast. "Toen ik afgekeurd werd en mijn kruisband scheurde, toen belde hij en zei hij: 'Don't worry, son. One day you'll be a United player'. Ik hing op en zei tegen mijn vrouw van: 'super aardig en tof, het doet me goed, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren'. Maar één keer per maand belde hij om te vragen hoe het met me ging."

"Eén keer alleen zat mijn vrouw iets te kijken en die zei in het Engels of diegene terug kon bellen. Ik zei: 'Dat was niet Ferguson, toch?' 'Jawel, hoezo?', zei ze toen", herinnert de voormalig PSV'er lachend. "Ik dacht dat Ferguson nooit meer terug zou bellen. Ferguson zeggen dat hij morgen terug kon bellen, dat kan natuurlijk écht niet. Maar hij belde, gelukkig, de volgende dag terug."

"Na een paar belletjes ging ik er natuurlijk wel in geloven en de eerste keer dat ik weer speelde na mijn blessure zat hij op de tribune. En toen kwam de deal opnieuw rond. Als ik niet meer goed was, had hij het niet gedaan. Maar dat hij het zo deed, dat was écht wel dik", aldus Van Nistelrooij.

Lees meer:
0 reacties