Ruud van Nistelrooij herinnert: "Dat moment zag er erg uit..."

Ruud van Nistelrooij staat nog aan het begin als trainer, maar heeft als speler een grote carrière achter zich. De voormalig topscorer stopte bij het Spaanse Malaga en had bij die club één moment waarop het duidelijk was dat het op zijn 36ste niet meer ging.

"Dat specifieke moment om te stoppen? Tijdens Malaga-FC Barcelona", vertelt Van Nistelrooij in de Cor Potcast. "Ik zette normaliter altijd een loopactie in, om door de twee centrale verdedigers te snijden. Als de bal op tijd komt, dan ben je op snelheid en ben je weg. Het centrum was toen Abidal en Mascherano. Die zijn niet langzaam, maar ik wordt gewoon getackeld."

"Ik had mezelf toen op het veld nog één joker voorgehouden", herinnert de topscorer van weleer. "Ik dacht: 'Ik ga het terugkijken en als het er net zo lelijk uitziet als dat dit voelt, dan is het duidelijk'. Dus ik met een kopje koffie naar de video-analist en zei dat hij even die kans in de 22ste minuut naar boven moest halen."

"Ik liep weg met die koffie...", gaat Van Nistelrooij hoofdschuddend verder. "Dat zag er erg uit, jonge... In mijn hoofd ging het op volle snelheid, maar het leek wel slow-motion. Maar goed, ik had er geen moeite verder mee. Het was wat het was en ik was ook al 36. Ik ben met die bak koffie ook doorgelopen naar Pellegrini en toen heb ik gezegd dat ik zou stoppen in mei. Het kon niet meer, het kon niet duidelijker", aldus de oud-PSV'er.

Ruud van Nistelrooij in het Philips Stadion, voor het duel tegen SC Heerenveen
Van Nistelrooij: "Toen zei ik tegen mezelf: 'Ruud, het is klaar" Lees ook
Lees meer:
0 reacties