"Ruud van Nistelrooij hebben we zien sneuvelen, Mark van Bommel"

Hans Kraay en Ruud van Nistelrooij in De Kuip
Hans Kraay en Ruud van Nistelrooij in De Kuip Foto: © BSR Agency

Voetbaljournalist Maarten Wijffels heeft zich geërgerd aan de woorden van Rafael van der Vaart, afgelopen zondag bij Studio Voetbal. Laatstgenoemde schoof Robin van Persie naar voren als nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord, met een ervaren trainer (Van der Vaart noemde Bert van Marwijk) als assistent.

"Ik kan me er bijna wel aan ergeren: er wordt op tv tóch nog gezegd dat Robin van Persie trainer bij Feyenoord kan worden met een ervaren assistent", begint Wijffels bij Voetbalpraat van ESPN. "Heel veel zaken in het voetbal zijn chefsache, zoals ze in de politiek zeggen. Dat soort zaken kan alleen de hoofdtrainer overbrengen."

Wijffels vervolgt: "Robin van Persie kan best een getalenteerde trainer zijn, maar hij heeft toch geen idee hoe je een volwassen selectie met allemaal volwassen profs managet? Hoe kun je dat nou opperen? Ik blijf dat echt onwerkelijk vinden! Hoeveel voorbeelden moet je nou nog hebben? Als jonge trainer zonder ervaring…"

Wijffels noemt een aantal voorbeelden op: "Van Bronckhorst had Advocaat nodig om hem te redden, Cocu had Hiddink nodig om hem te redden, Van Bommel hebben we zien sneuvelen, Ruud van Nistelrooij, Heitinga. Hoeveel voorbeelden moet je nog hebben? En dan toch nog roepen dat hij dat moet doen…", aldus Maarten Wijffels. Van Persie wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe trainer van SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties