Ruud van Nistelrooij dankt PSV'er: "Dat vind ik klasse van hem"

Ruud van Nistelrooij in Spanje
Ruud van Nistelrooij in Spanje Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij vertrok vorig seizoen één wedstrijd voor het einde als hoofdtrainer bij PSV. De voormalig topscorer stapte uit eigen beweging op, vanwege een gebrek aan vertrouwen.

"Als je samen het volgende seizoen wil ingaan, dan moet je dat als een eenheid is", vertelt Van Nistelrooij in een video-item, gedeeld door VTBL. "Als dat niet zo is, dan neem ik zo'n beslissing. Maar het is ook alweer een jaar geleden en we zijn allemaal verder gegaan. PSV heeft een geweldig seizoen gehad en ik in mijn traject ook. Het ligt achter ons en we kunnen allemaal weer door."

Peter Bosz gaf al meermaals aan dat Van Nistelrooij aan de basis staat van het succes van het huidige PSV. De oud-spits is de huidig trainer van PSV dankbaar. "Ik heb laatst ook al gezegd dat ik het klasse en collegiaal van Peter vind. Maar ook Arne Slot, dat hij zei dat hij het raar vond dat ik niet was genomineerd voor trainer van het jaar."

"Ik vind het ook belangrijk dat je dat als collega's ook doet. Voor, tijdens en na de wedstrijd moet er respect zijn. Je moet elkaar steunen, want het trainersvak is tegenwoordig heel moeilijk. Je bent afhankelijk van resultaat en je kunt er zomaar uitgaan", aldus Van Nistelrooij.

Lees meer:
0 reacties